Din hushistorie

Har du også lyst til at dykke ned i historien bag dit hus – finde frem til hvem der har boet der, hvad de har lavet, og hvordan kvarteret har udviklet sig gennem tiden? Jeg kan kun anbefale det – det er sjovt, lærerigt og en god måde at blive klogere på både husets fortid og din egen nutid.

Jeg har udviklet modellen HJEM som en redskab til dig, der vil undersøge din hushistorie:

H’et handler om researchen – at finde ud af hvem der har boet i dit hus, hvornår og hvor længe. At afdække hvilke forandringer huset har undergået gennem tiden, og hvordan kvarteret omkring det har udviklet sig.
J’et knytter sig til jeg’ets, dvs. dit, fokus i processen: hvad er jeg mest optaget af i min hushistorie, og hvad vil jeg derfor gerne vide mere om? Hvad har jeg selv oplevet i huset og kunne dét være et udgangspunkt for mine undersøgelser af husets fortid?
E’et handler om at få etableret kontakt til folk der har boet i dit hus. Og, hvis du ikke kan få de tidligere beboere direkte i tale, så at finde frem til nogen der ved og vil fortælle noget om dit hus.
M’et står for at modellere din hushistorie, dvs. at få den struktureret, skrevet, samlet fotos og udformet – som en bog, en tegning, en opslagstavle, en fotocollage, et foredrag eller hvad der giver mest mening for dig.

Læs mere om modellen HJEM og hvordan jeg har brugt den i afdækningen af min hushistorie i bogen “Historien om mit hus – og hvordan du skriver din egen”, der udkom på forlaget Legimus 7. maj 2020. Køb bogen ved at sende mig en mail!